top of page
Nieuwe info,
klik hier!!

Zondagochtend:  Fred van Damme

Op zondagmorgen spreekt iemand uit ons eigen midden: Fred van Damme uit Rotterdam. Fred bezoekt al jaren het Vriendenweekend. In het dagelijks leven werkt hij als beroepscoach en loopbaanadviseur in zijn eigen bedrijf, Mens en arbeid.

​Voor het thema van dit weekend hebben we de titel van het boek van Bill Hybels gekozen. Niet dat we hem uitgenodigd hebben om te komen spreken, maar we lenen de titel graag omdat het ons direct tot nadenken aanzet. Want is het niet zo dat in ons druk-druk-druk-bezette leventje het gebed toch één van de eerste dingen is dat er bij inschiet? Dit weekend willen we weer eens stilgezet worden bij waar we eigenlijk zo druk mee zijn, en waar we misschien druk mee zouden willen zijn….

Najaarsweekend 2016

'Te druk om NIET te bidden!'

Wanneer?

 

​​Het najaarsweekend is inmiddels gehouden van 30 september - 2 oktober 2016. Dit weekend waren we in het conferentie oord Mennorode in Elspeet.

 

Ontspanning

Met zo'n thema​ moéten we wel de nodige ontspanning inbouwen in het weekend. En dat komt goed uit, want in de omgeving van Elspeet zijn allerlei mogelijkheden om er op de zaterdagmiddag op uit te gaan. Individueel, maar leuker nog in groepjes een mooie boswandeling maken, naar een stadje in de buurt om wat te shoppen, een terrasje te pakken of een uitdagende fietstocht aan te gaan!

En bij de maaltijden en ook tussen alle programma-onderdelen door is er voldoende ruimte voor ontmoeting en gezelligheid.

In de loop der jaren ontstond bij Fred een passie voor doelgericht werken zonder dat het hoofd overloopt . Nu coacht hij mensen en ook wel groepen die daarbij ondersteuning willen. De methodiek die hij daarvoor inzet noemt hij TimePLUS. In zijn spreekbeurt wil hij laten zien wat een persoonlijke relatie met God hier aan kan toevoegen. We zijn benieuwd waar hij zijn tijd vandaan

haalt …

Over het thema:

Voor informatie

over het voorjaars-

weekend 2017:

Zaterdagochtend: Joop Koens

Op zaterdag is Joop Koens uit Alkmaar onze spreker. Na zijn eerste professie als fysiotherapeut is hij nu één van de voorgangers van de City Light gemeente te Alkmaar. Hij besteedt veel tijd aan pastoraat. De drukte van het leven, met zijn valkuilen ontgaat natuurlijk ook hem niet. Hoe hij hier mee om gaat, en ruimte vindt voor God tussen alle drukke afspraken zal het onderwerp zijn van zijn spreekbeurt. En wie weet brengt hij ook nog wel één van zijn liedjes ten gehore!

 

Zaterdagavond: Inloopkoffie bij het kampvuur

Wil je erbij zijn?

​Al met al weer een veelbelovend weekend!

En het zou leuk zijn als ook jij komt!

Inschrijving is mogelijk vanaf 1 augustus 2016.

Klik op één van de links onder aan de pagina voor het aanmeldingsformulier inclusief nadere informatie over kamerkeuzes en kosten. En als er vragen overblijven, schroom niet om een mailtje te sturen naar ons contactadres.

Geef je snel op, en wacht niet te lang, want vol is vol!

Hartelijk welkom!

(Sluitingsdatum voor inschrijving is 9 september 2016).

We zijn erg blij dat we deze avond bushcrafter Siegurd van Leusen in ons midden hebben. Hij is trainer en instructeur in survival- en bushcraft technieken, en leidt ook reizen van Amarant. Hij zal ons deze avond meenemen in zijn manier van leven  en ons de weg wijzen hoe we met ‘niets’ bezig kunnen zijn in de natuur. We gaan o.a. zelf vuur maken en ook touw twijnen.  “Zitten rond een vuurtje heeft een belangrijke psychologische waarde:  bij een brandend vuurtje kom je tot rust en worden zaken op een rijtje gezet”, aldus Siegurds eigen woorden.  En zo sluit dit prima aan op de vraag die dit weekend toch al aan de orde komt: Waar zijn we nou toch allemaal mee bézig? Alle tijd en ruimte om over deze en andere onderwerpen gezellig door te bomen.

bottom of page