Wie zijn wij?
Najaar 2020
Foto's
Archief

Het najaarsweekend van 2019 ligt al weer ver achter ons. Het was een mooi weekend. Humor en de Bijbel, we hebben ontdekt dat dat geen tegenstelling is. Zie de foto- en archief-pagina voor beeld en extra informatie over de bijdragen van de sprekers. Hieronder een korte impressie van het weekend, geschreven door één van de deelnemers:

 

Kan God tegen een grapje?

 

Humor en christelijk geloof, gein in de kerk, grappen in de Bijbel… het lijken tegenstellingen te zijn. Tijdens het Vriendenweekend van 4-6 oktober 2019 in Beekbergen, stond de humor centraal. Kan God tegen een grapje?  

Er waren twee sprekers uitgenodigd.

Cor Verkade: jurist, docent en publicerend SGP-er vertelde dat humor en Jodendom onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De Joodse humor is die van de zelfspot, het lachen door je tranen heen. Er is wel een verschil met lol: lachen, gieren, brullen. Da’s ook niet verkeerd, maar humor gaat dieper: humor maakt het leven dragelijk, het relativeert de ernst.

In die zin wordt zelfs de dood belachelijk gemaakt in de brieven van Paulus: dood waar is uw prikkel? Cor Verkade spreekt van een ‘heilige relativering.’

Frank Bosman, cultuurtheoloog en schrijver van het boek ‘God houdt wel van een geintje’, pleitte voor meer humor in de kerk. Want, goede humor versplintert de gesneden beelden van God in ons hoofd. Humor is als een clown, een nar die alles omdraait. Dat zien we bij het optreden van Jezus: Gefeliciteerd zijn degenen die treuren, de laatsten worden de eersten.

 

Helaas is door de corona-pandemie het voorjaarsweekend van 2020 uitgesteld naar D.V.  29-31 januari 2021. (klik hier voor nadere info). We hopen van harte dat het oktoberweekend dit jaar wel door kan gaan. Inmiddels zijn de uitnodigingen verstuurd. Dit zijn de gegevens in het kort: 

 

Wanneer:    9-11 oktober 2020

Waar:          Conferentiecentrum De Stoppelberg

                    Beekbergen

Thema:        Het geluid van de Stilte!

                             

Sprekers:     Mirjam van der Vegt

                    Sjoerd Stellingwerf

            

Ga naar 'Najaar 2020' voor meer informatie en wacht niet te lang met je anamelden! 18 september sluit de inschrijftermijn!

En klik hier om alvast geinspireerd te raken.

© 2015 door AWK

met Wix.com