top of page

​Ontstaan

 

Het Vriendenweekend is ooit ontstaan uit een reünie van een geslaagde wintersportvakantie. De groepsgenoten van toen spraken iedere keer opnieuw af, en brachten nieuwe vrienden mee. En zo kan het gebeuren dat er, na 35 jaar, nog steeds tweemaal per jaar een gezellig en opbouwend weekend georganiseerd wordt met 'vrienden', meestal begin april en begin oktober.

 

Wie zijn onze Vrienden?

De gasten op deze weekends zijn over het algemeen enthousiaste christenen tussen de 35 en de 65 jaar, uit alle delen van Nederland (en België!), en uit allerlei kerkelijke richtingen. Veel singles, maar ook echtparen.

Oude bekenden en nieuwelingen vermengen zich probleemloos en aan het eind van een Vriendenweekend heb je er weer een aantal nieuwe vrienden bij!

 

Hoe werkt het ?

De weekends worden voorbereid door een 'bestuur' van ongeveer 6 personen. Een thema wordt vastgesteld uit onderwerpen die door gasten in de evaluatie worden aangedragen. Sprekers worden hierbij gezocht, soms van binnen de vriendengroep, maar vaak zijn er ook mensen van buiten die heel inspirerend over het onderwerp weten te spreken. 

Daarom heen wordt er muziek gemaakt en gezongen, en ieder die daar in wil en kan meespelen kan hier zijn of haar bijdrage in leveren.

 

Op de zaterdagmiddag is er veelal ruimte voor eigen invulling. Er is de mogelijkheid van een mooie wandeling, een fietstocht door de natuur of naar een stadje in de buurt. Vaak eindigt zo'n gezamenlijke tocht ergens gezellig op een terras voor een kop koffie of een lekker drankje.

 

Aan de zaterdagavond wordt steeds een andere invulling gegeven, variërend van een spel, een kwis, een optreden, een film of wat er nog meer te bedenken valt. 

Accomodatie

 

Het hele weekend zijn we te gast op een passende lokatie op basis van vol pension. Er is ruim de tijd voor voedzame en gezellige maaltijden. Je maakt kennis met nieuwe gezichten of praat oude bekenden bij. De laatste jaren hebben we weekends meegemaakt op De Stoppelberg in Beekbergen en op Conferentiecentrum Mennorode in Elspeet. In maart 2019 waren we op Buitengoed Fredeshiem in de Bult, nabij Steenwijk.

Wie zijn wij?

bottom of page