top of page

Voorjaarsweekend 2017

Bed, Bad, Brood, .......Barmhartigheid.

Hoe maak ik het verschil, dichtbij en ver weg?

Wanneer?

 

Het eerstkomende weekend zal worden gehouden van 31 maart - 2 april 2017. Dit weekend gaan we weer naar het gezellige hotel / conferentieoord  'De Stoppelberg' in Beekbergen.

 

B-B-B-B : Rondom het thema

In het afgelopen jaar was de slogan ‘bed-bad-brood’ binnen de politiek de inzet van het asielzoekersvraagstuk. Een dak boven je hoofd en een dagelijkse boterham is toch wel het minste waar een mens ‘recht’ op heeft. Zonder hier een politieke lading aan te geven is er vooral in gelovig Nederland vaak nog een B aan toegevoegd, nl. de B van Barmhartigheid. Maar hoe staan we daar zelf in? Is het wel realiseerbaar? En wáár moet je beginnen?

Het thema van dit weekend heeft veel verschillende invals-hoeken. Gelukkig ontvangen we dit weekend weer 2 boeiende sprekers die onze gedachten en gesprekken hierin zeker zullen inspireren.

 

Zaterdagochtend: 

Commissioner Hans van Vliet 

Als we aan Bed-bad-brood en

barmhartigheid denken, dan

denken we bijna direct aan het

Leger des Heils.  Als er één

organisatie is die weet wat het is

om het verschil te maken in het 

leven van de behoeftige medemens, dan is dat het Leger wel. We zijn dan ook blij dat commissioner Hans van Vliet en ook zijn vrouw Marja op zaterdag in ons midden zijn. Hans is sinds 2010 commandant bij het Leger des Heils, maar hij en zijn vrouw Marja staan al 42 jaar in dienst van het Leger. Zij zullen ons meenemen in werk en visie van hulp aan mensen zonder helper.

 

Zondagochtend: Paulien Zeeman

 

Op zondag zal Paulien Zeeman namens Compassion ons thema verder uitdiepen. Paulien is van vele markten thuis: ze werkte lang voor o.a. Youth with a Mission in Thailand en Hong Kong. Rond 1990 keerde ze terug in NL, trouwde, werd EO presentatrice, docente aan de Azusa theologische opleiding aan de VU en studeerde filosofie. Samen met haar man George leidde ze een Vineyard gemeente. Nu richt ze zich vooral op een christelijke visie op vrouwen in leidinggevende posities en ze schreef daar enige boeken over. In al haar werk heeft ze veel oog voor de achtergestelden, armen en eenzamen. Van daaruit zal ze zondag voor ons spreken.

Ontspanning

In de omgeving van Beekbergen zijn allerlei mogelijkheden om er op de zaterdagmiddag op uit te gaan. Individueel, maar leuker nog in groepjes een mooie boswandeling maken, naar een stadje in de buurt om wat te shoppen, een terrasje te pakken of een uitdagende fietstocht aan te gaan!

Voor de zaterdagavond hebben we weer een leuk en semi-actueel programma in petto. En natuurlijk veel gezelligheid in het Praathuis van de Stoppelberg.

Wil je erbij zijn?

​Inschrijving is mogelijk vanaf 1 februari 2017.

Wil je zeker zijn dat je de uitnodiging niet mist, stuur een mailtje naar het contact adres van het vriendenweekend  of vul het contactformulier op deze site in en je krijgt zéker een uitnodiging!  Hartelijk welkom!

(Sluitingsdatum voor inschrijving is 4 maart 2017.)

Klik op één van de  knoppen hieronder om uitnodiging en inschrijfformulier te downloaden:

bottom of page