top of page
Nieuwe info,
klik hier!!

Najaarsweekend 2017

'Levenskunst'

Wanneer?

 

Het eerstkomende Vriendenweekend zal worden gehouden van 6 - 8 oktober 2017. Dit weekend gaan we weer naar het conferentie-oord Mennorode in Elspeet.

 

​In het Frans is er een

mooi woord voor:

Savoir vivre! Of te wel:

Weten te leven.

Want leven is echt wel

een kunst. Regelmatig

lopen we op tegen iets

in ons zelf, of in relatie

met anderen. En ook

al is leven een kunst,

ook een kunstenaar

moet zijn vaardigheden oefenen, en steeds weer bijleren. Daarom ontmoeten wij dit weekend twee inspirerende sprekers die ons op heel verschillende terreinen een lesje ‘levenskunst’ willen geven. 

Over het thema:

Zaterdagochtend: Paulien Vervoorn

We begrijpen allemaal dat woorden kunnen afbreken en opbouwen. Toch vinden we het in de praktijk vaak lastig of in elk geval spannend elkaar aan te spreken. Logisch ook, want hoe geef je feedback zonder de ander te kwetsen? Dat is een hele kunst! 

Zaterdagochtend spreekt Paulien Vervoorn over de kunst van feedback naar aanleiding van haar boek Feedback in de kerk. Ze laat je nadenken over feedback in de Bijbel, feedback geven en ontvangen. Het wordt een mix van Bijbeluitleg, voorbeelden en oefeningen. En misschien zeggen we daarna wel 'Ja, ik wil profiteren van feedback!' 

Wil je meer weten over Paulien? Bekijk dan de website van haar trainingsbureau Geloofwaardig spreken

Zondagochtend:  ds. Wim Rietkerk

Op zondagmorgen spreekt voor ons ds. Wim Rietkerk. Hij is mede-oprichter van stichting l’Abri en publiceerde diverse boeken over relatie tussen geloof en persoonlijke groei, en ook over ontwikkelingen in kunst, filosofie en wetenschap.  Hij zal spreken over de kunst van het  Loslaten en Vasthouden, naar zijn boek met de gelijknamige titel.

En dat hij méé-ontwikkelt

met de tijd komt in het

boek al wel tot uiting.

In de jaren ’90 was het

vooral nodig om te leren

loslaten wat je gevangen

houdt, los te breken uit

knellende patronen. Met

de eeuwwisseling is er

ook verandering gekomen,

de verzuiling en gesloten

samenleving heeft plaats

gemaakt voor een

maatschappij waar niets

meer zeker is. Het loslaten lijkt doorgeslagen.  En dan is het van belang toch vast te houden aan dat wat van waarde is! Boeiend als de schrijver zelf ons hier de weg in wijst!

Ontspanning

Een Vriendenweekend is ook een weekend om er even heerlijk uit te zijn. Op de zaterdagmiddag is er alle ruimte om de omgeving te verkennen. In de omgeving van Elspeet zijn allerlei mogelijkheden voor een sportieve wandeling of fietstocht. Of  stadjes in de buurt waar je iets kunt gaan bekijken, wat kunt shoppen, of een terrasje kunt pakken.

Het is natuurlijk nog leuker als je er samen met anderen op uit gaat. Er zal geprobeerd worden de activiteiten  in ieder geval te coördineren.

En bij de maaltijden en ook tussen alle programma-onderdelen door is er voldoende ruimte voor ontmoeting en gezelligheid.

En om in de stijl van het thema te blijven heeft het programma van de zaterdagavond de titel :"De kunst van het spelen" gekregen. We spelen een spel, maar breng ook je eigen favoriete gezelschapsspel mee. Na afloop is er alle ruimte om in de lounge gezellig te kletsen onder het genot van een drankje.

Wil je erbij zijn?

​Al met al weer een veelbelovend weekend!

En het zou leuk zijn als ook jij komt!

Inschrijving is mogelijk vanaf 5 augustus 2017.

Klik op één van de links onder aan de pagina voor het aanmeldingsformulier inclusief nadere informatie over kamerkeuzes en kosten. En als er vragen overblijven, schroom niet om een mailtje te sturen naar ons contactadres.

Geef je snel op, en wacht niet te lang, want vol is vol!

Hartelijk welkom!

(Sluitingsdatum voor inschrijving is 9 september 2017).

bottom of page