top of page

Voorjaarsweekend 2023
De schepping:
God zag dat het goed was.
En wij?

Terugblik op het voorjaars-Vriendenweekend!

De Stoppelberg.reehoeve.webp

Wanneer: 17 - 19 maart 2023

Waar:       Hotel De Stoppelberg in Beekbergen

Thema:    De schepping: God zag dat het goed was.

                En wij?

Dit was ons voorjaars-Vriendenweekend in een
vernieuwd Stoppelberg in Beekbergen.

De kamers van de Stoppelberg, de receptie en het Praathuis worden de komende tijd flink onder handen genomen. Wij waren een van de eersten die er gebruik van maakten!

Zaterdagochtend

Je kunt tegenwoordig geen krant meer open slaan of naar het journaal kijken, of het gaat wel over de natuur, een teveel of juist een tekort aan water, biodiversiteit en al dat soort zaken.

 

Het nieuws rept met geen woord over God en dat gaan wij op het weekend juist wel doen. Het thema voor het Vriendenweekend is daarom: De schepping: God
zag dat het goed was. En wij?


Jeroen Sytsma nam ons zaterdagochtend mee in de Bijbel en
wat daarin staat over biodiversiteit. Ons westerse natuurbeeld is
vooral functioneel. Maar hoe kijkt God aan tegen zijn eigen
schepping? Misschien wel een speeltuin...

 

Vanuit de theologie geeft Jeroen ons een doorkijkje naar de praktijk. Wat heeft Jezus met het milieu te maken, waarom is chips kopen zonde, en hoe kan de schepping je aanbidding van God verdiepen? Is je nieuwsgierigheid al geprikkeld? Jeroen is leerling van Jezus, predikant, vogelaar en zero-waster. Google daar maar eens op als voorbereiding.

Jeroen Sytsma.png
Wim Eikelboom.png

Zondag

Wim Eikelboom houdt van bomen! Hij is ambassadeur van de Bomenstichting, schrijver, verhalenverteller en hij was in het verleden (onderzoeks)journalist voor NPO Radio 1. Ook maakt hij podcasts, zoals Eik en Ik, waarin hij verhalen verzamelt over de boom in zijn achternaam.


Deze groene doener is zondagochtend op het Vriendenweekend te gast. Het belooft een praktische en interactieve sessie te worden.

bottom of page