top of page

Voorjaarsweekend 2018

Bijbelse helden voor nu:

Volgen of gevolgd worden

Wanneer?

 

​​Het eerstkomende weekend zal worden gehouden van 6 - 8 april 2018. Dit weekend gaan we weer naar het gezellige hotel / conferentieoord  'De Stoppelberg' nabij Beekbergen.

 

Over het thema: Volgen of gevolgd worden?

Oprah Winfrey heeft meer dan 41 miljoen volgers op Twitter. Dat is nog weinig bij het aantal volgers van Barack Obama: bijna 100 miljoen. Toch is zangeres Katy Perry hem nog voor: zij wordt gevolgd door meer dan 108 miljoen fans. 

Zijn het de helden van deze tijd? Misschien denk je juist aan Nelson Mandela of Moeder Theresa…of die man in je straat die al jaren mantelzorger is voor zijn zieke vrouw...

Wie aan Bijbelse helden denkt, krijgt misschien wel David in gedachten, de herdersjongen die reus Goliath versloeg. Of heldin Esther die haar volk redde. Of de vrouw die Jezus zalfde met kostbare olie...

Wat hebben deze markante figuren van lang geleden ons nog te zeggen? Zijn ze het waard om te volgen? Ben jij het zelf waard om nagevolgd te worden?

Interessante vragen om een heel weekend bij stil te staan.

Zaterdagochtend:  Karin Smit

Zaterdag is Karin Smit onze gast. Ze studeerde theologie in Heverlee in België. Ze spreekt veel in kerken over actuele Bijbelse onderwerpen. Zo’n vijftien jaar geleden werd Karin getroffen door kanker en nu is ze ambassadeur van de stichting "Als kanker je raakt".

Ze werkt ook als loopbaancoach voor de gemeente Ronde Venen en heeft een eigen coachingspraktijk. Karin is getrouwd en heeft 2 volwassen kinderen.

Zondagochtend: Tim Vreugdenhil

 

De spreker zondag is Tim Vreugdenhil.  Tim is 14 jaar gemeentepredikant in Amsterdam/Amstelveen geweest en hij heeft nu sinds drie jaar een bijzondere baan: hij is stand -up -theoloog en zelfstandig ondernemer-predikant in de

Amsterdamse binnenstad. Hij doet dit in een pioniersproject van de city-kerk  Tim is getrouwd en heeft een dochter en zoon. Klik hier voor een filmpje over zijn motto: voor iedereen een dominee.

Moeder Theresa

Ontspanning

In de omgeving van Beekbergen zijn allerlei mogelijkheden om er op de zaterdagmiddag op uit te gaan. Individueel, maar leuker nog in groepjes een mooie boswandeling maken, naar een stadje in de buurt om wat te shoppen, een terrasje te pakken of een uitdagende fietstocht aan te gaan!

Voor de zaterdagavond kun je meedoen aan een muziekkwis, of een alternatief spelprogramma.

 

Zondagmiddag maken we nog een bijzondere wandel-puzzeltocht met heldenbeelden.

 

Kortom: alle ingrediënten voor weer een super gezellig Vriendenweekend.  Meld je snel aan, zodat je in ieder geval zeker bent van deelname! Van harte welkom!

Wil je erbij zijn?

​Inschrijving is mogelijk vanaf 8 februari 2018.

Wil je ook een persoonlijke uitnodiging op je mail-adres, stuur een mailtje naar het contact adres van het vriendenweekend  of vul het contactformulier op deze site in en je krijgt zéker een uitnodiging!  Hartelijk welkom!

(Sluitingsdatum voor inschrijving is 16 maart 2018.)

Klik op één van de  knoppen hieronder om uitnodiging en inschrijfformulier te downloaden:

bottom of page