top of page

Najaarsweekend 2019

Humor en de Bijbel:

Mijn God kan tegen een grapje

Humor en de Bijbel?

Van 4 - 6 oktober 2019 wordt weer een Vriendenweekend georganiseerd. We zijn dan te gast in het conferentiehotel  De Stoppelberg in Beekbergen. Het thema van dit weekend is eigenlijk best een spannend thema: Humor en de Bijbel. Met als ondertitel: Mijn God kan tegen een grapje. Hoewel in het dagelijks leven lachen en vrolijkheid niet weg te denken is, is religie over het algemeen een zeer serieuze aangelegenheid. In ieder geval kan het heel gevoelig liggen, en voor je het weet heb je zonder het te weten en zonder het zo te bedoelen behoorlijk op iemands tenen getrapt.

Bij-bel.jpg

Een goeie vraag is : Waar komt die gevoeligheid vandaan? En wat zegt de Bijbel over humor?

Een bekende Joodse wijsheid zegt:

“Als u God wilt laten lachen, moet u hem uw plannen vertellen”.

2 sprekers gaan ons dit weekend ieder op zijn eigen wijze meenemen in hun gedachten rondom dit thema.

En we gaan er van uit dat er genoeg te lachen valt!

Zaterdagochtend:  Cor Verkade

Cor Verkade is jurist, publicerend SGP’er, domineeszoon, docent, stamgast Conservatief Café te Gouda en niet te vergeten pandjesmelker. Zo stelt de spreker van de zaterdagochtend zich voor op zijn website www.corverkade.nl.

CorVerkade.jpg

Cor gaat regelmatig voor in kerkdiensten en is bekend als politiek commentator bij zowel de Reformatorische Omroep als Family7.

Op zijn website publiceert hij zijn interviews, columns en publicaties in diversen media.

Wat Cor over humor kan vertellen zal ons op zaterdagochtend duidelijk worden. Cor Verkade is een groot bewonderaar van Godfried Bomans. Hij geniet van de geniale en subtiele humor in de werken van deze inmiddels lang overleden spreker en schrijver. 

Wat Cor betreft zijn Jodendom en humor onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Zondagochtend: Frank Bosman

godhoudtvaneengeintje.jpg
stockfoto-fgb-4_klein.jpg

De spreker op zondag is Frank Bosman. Hij is cultuurtheoloog en heeft het boek ‘God houdt wel van een geintje’ op zijn naam staan. Daarin laat hij de lezer kennismaken met de wetenschap achter humor en lachen, en met lachende theologen en filosofen. 

Hij houdt een pleidooi voor meer humor in de kerk, want goede humor versplintert de gesneden beelden in ons hoofd.

Zie zijnwebsite  voor meer info.

Ontspanning

In de omgeving van Beekbergen zijn allerlei mogelijkheden om er op de zaterdagmiddag op uit te gaan. Individueel, maar leuker nog in groepjes een mooie boswandeling maken, naar een stadje in de buurt om wat te shoppen, een terrasje te pakken of een uitdagende fietstocht aan te gaan!

Er zullen diverse ideeën aangedragen worden.

Zaterdagavond is het podium voor onszelf met een écht Humorfestival.

Waar denk jij als eerste aan bij humor? Heb je een filmfragment waarbij je altijd onbedaarlijk moet lachen? Hou je meer van de verfijnde humor en woordspelingen? Of heb jij met je verhalen en wijsheden de lachers op de hand?

wat-maakt-lachen-gezond.jpg

Deel dan je lach met ons allen! Dat kan op alle mogelijke manieren: een liveoptreden, een filmfragment van bv. YouTube, een zelf opgenomen filmpje, we laten ons graag verrassen!

Op het aanmeldingsformulier kun je jouw bijdrage vermelden. Wil je een filmfragment laten zien, stuur ons dan de link of laat ons weten wat je aan technische middelen nodig hebt.

Wil je erbij zijn?

​Ik zou zeggen: Natuurlijk wil je erbij zijn!

Inschrijving is mogelijk vanaf 16 augustus 2019.

Wil je ook een persoonlijke uitnodiging op je mail-adres, stuur dan een mailtje naar het contact adres van het vriendenweekend  of vul het contactformulier op deze site in en je krijgt zéker een uitnodiging!  Hartelijk welkom!

Inschrijvingstermijn is inmiddels gesloten.

Klik op één van de  knoppen hieronder om uitnodiging en inschrijfformulier te downloaden. Op de uitnodiging vind je alle relevante informatie m.b.t  de keuzes in de kamers en de bijbehorende prijzen.  

bottom of page