top of page

Najaarsweekend 2020

Het geluid van de Stilte.

Over: Balans in je leven.

Goed nieuws:
it giet oan!!
Wij durven het aan! Jullie ook?

Na veel wikken en wegen en overleggen met sprekers en de Stoppelberg willen we het Najaars-Vriendenweekend toch door laten gaan. En wel van 9 - 11 oktober 2020. We zijn dan te gast in het conferentiehotel De Stoppelberg in Beekbergen.  Zeker, het weekend zal anders zijn dan anders. We gaan ons - uiteraard - aanpassen aan de geldende RIVM-richtlijnen m.b.t. het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus. 

Maar we denken dat het zeker fijn is om elkaar weer te ontmoeten en samen een mooi weekend te beleven.

Het thema van dit weekend is Het geluid van de Stilte. Over: Balans in je leven

‘Kon ik de stilte maar wat harder zetten’, luidt de titel van een boekje van Leo Fijen. Denk jij dat ook wel eens? Bv. op die momenten dat alle geluiden van de wereld zoveel ruimte innemen in je hoofd?  Denk jij ook weleens: ‘Ik ga in een hutje op de hei zitten?’ 

heide-4444709_640.jpg

Paradijselijk kan het daar lijken: Flarden ochtendnevel, zacht geblaat van schapen, vogels die kwinkeleren en groen blad dat zacht heen en weer ruist. Sjoerd Stellingwerf – ooit herder – weet beter. Hij zát daar: in de stilte van de Loenermark. ‘Daar in de stilte woedde de oorlog in mijzelf voort.’ Pas na een zwerftocht van jaren ontdekte deze herder zonder kudde zijn bestaansrecht.

Dit weekend alles over: De geluiden van de Stilte…

Zondagochtend: Sjoerd Stellingwerf 

Herder-Sjoerd_Stellingwerf.jpg
Hij noemt zichzelf solistisch en leidt zijn leven het liefst in stilte. Maar wie in de Apeldoornse schrijver en oud-schaapherder Sjoerd Stellingwerf een kluizenaar vermoedt, heeft het mis. Sjoerd is een einzelgänger die van mensen houdt.

Hij begon zijn werkzame leven als verslaggever. Later werd hij schaapherder bij het Gelderse Loenen. Zijn memoires als schaapherder beschreef hij in columns in het blad Terdege. In 2016 schreef hij het boekje “Herte-42” af. Op zondagochtend neemt Sjoerd ons mee naar: Stilte die je vindt op het open veld...

Herder-Sjoerd_Stellingwerf_schapen.jpg

Zaterdagochtend: 

Mirjam van der Vegt

Op zaterdagochtend neemt stiltetrainer en auteur Mirjam van der Vegt ons mee op een avontuurlijke reis naar de stilte.

Mirjam-van-der-Vegt_4_edited.jpg

Mirjam zegt hierover: ‘ Stilte is een reis van drie treden dieper je hart in. Vanuit de kloostertraditie geef ik aanwijzingen voor een leven met meer balans.’

Mirjam schreef de Stiltelijn, waarvan al meer dan 50.000 boeken werden verkocht. Deze ochtend alles over: Stilte in de praktijk…

Wil je erbij zijn?

​Ik zou zeggen: Natuurlijk wil je erbij zijn! Het is heel fijn om toch weer er even uit te zijn. Maar we kunnen maar beperkt aantal deelnemers ontvangen, dus wacht niet te lang.

Inschrijving is mogelijk vanaf 24 augustus 2020.

De inschrijvingstermijn is inmiddels gesloten. 

 

EN: Het weekend gaat door!!!

 

Ieder die zich aangemeld heeft heeft persoonlijk bericht gekregen welk kamertype hem / haar is toebedeeld.  Het inschrijvingsgeld vanaf nu graag overmaken! Overigens geldt nog steeds, dat als je vlak voor het weekend corona-gerelateerde klachten hebt , je verzocht wordt om niet te komen. Het al betaalde inschrijfgeld zal geretourneerd worden.

Klik op één van de  knoppen hiernaast om uitnodiging en inschrijfformulier te downloaden. Op de uitnodiging vind je alle relevante informatie m.b.t  de keuzes in de kamers en de bijbehorende prijzen.  

Ontspanning

In de omgeving van Beekbergen zijn allerlei mogelijkheden om er op de zaterdagmiddag op uit te gaan. Individueel, of in kleine groepjes een mooie boswandeling maken, naar een stadje in de buurt om wat te shoppen, een terrasje te pakken of een uitdagende fietstocht aan te gaan!

Er zullen diverse ideeën aangedragen worden.

Voor de zaterdagavond hebben we een passende activiteit bedacht, maar dat blijft nog even geheim.

pexels-tirachard-kumtanom-1001850.jpg

Covid-19 regels op de Stoppelberg:

Voor de veiligheid van ons en ook het personeel van de Stoppelberg, hanteert de Stoppelberg vrij strakke regels:

 • Kom alleen naar het weekend als je geen klachten hebt die zouden kunnen wijzen op een coronabesmetting. Heb je je opgegeven en krijg je vlak voor het weekend toch klachten, meld je dan af bij het bestuur. Je krijgt je geld dan terugbetaald.

 • Personen uit verschillende huishoudens worden geacht steeds 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren.

 • Door de tafelopstelling is tijdens de maaltijden de 1,5 meter niet te waarborgen. Per tafel kunnen 2 personen samen eten. Echtparen/ stellen mogen bij elkaar aan tafel. En elke gast mag met één iemand uit een ander huishouden de tafel delen. Dit moet dan wel het hele weekend dezelfde zijn. Met deze persoon mag je eventueel ook een 2-persoonskamer boeken. Dit 'tafelmaatje' kun je al aangeven bij je aanmelding. 

 • Er is geen buffet; de maaltijden en de koffie worden uitgeserveerd aan de tafels die zowel in het restaurant als in het praathuis staan opgesteld.

 • Buiten de maaltijden om kun je ruimer om de tafels zitten en kun je – op 1,5 meter afstand – met iedereen gezellig bijpraten.

 • In de kelder is het ook van belang om altijd op 1,5 meter afstand van elkaar te zitten, tenzij je een stel bent of naast je weekendmaatje wilt zitten. Ook willen we iedereen vragen in de kelder een mondkapje te dragen, omdat naar ons idee de ventilatie daar niet optimaal is. We maken alleen gebruik van de kelder tijdens de plenaire gedeelten met de sprekers.

 • Tijdens het weekend wordt er binnen niet gezongen.

 • Voldoende desinfectie-materiaal is beschikbaar.

 • Looproutes zijn ingesteld.

 • Drankjes graag contactloos of met PIN te betalen.

 • Door alle maatregelen is er ruimte voor maximaal 30 deelnemers.

 • Zie ook https://www.destoppelberg.nl/maatregelen-corona/.

bottom of page