top of page

Voorjaarsweekend 2019

'God in de supermarkt'

Over christen zijn, armoede en duurzaamheid!

Wie wat waar wanneer?

Het eerstvolgende vriendenweekend wordt gehouden van 22 tot en met 24 maart 2019 . En deze keer gaan we naar een nieuwe locatie: Buitengoed Fredeshiem in De Bult, vlakbij Steenwijk, ook weer in een heel mooie omgeving. Klik op de foto om naar de website te gaan.

Buitengoed Fredeshiem front _MG_4731 ver
Over het thema

De maaltijd houden, een dagelijks terugkerende bezigheid. Ook op het Vriendenweekend laten we het ons graag goed smaken. Over voedsel, gezondheid en duurzaamheid wordt zoveel geschreven, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En heeft God ook nog wat te zeggen over ons consump-tiegedrag? We hebben twee sprekers uitgenodigd die ons helpen om uitgebalanceerde keuzes te maken.

Zaterdagochtend: Esther Noordermeer

De spreekster van zaterdagochtend is Esther Noordermeer. Zij runt met haar man een melkveehouderij. Zij schreef ook het boek ‘De Hemelse Voedselbank’, waarin zij haar wetenschappelijke achtergrond in de biologie combineert met haar praktijkervaring en Bijbelkennis.

Esther Noordermeer.jpg
Hemelse voedselbank.jpg

De Bijbelse voedingslessen geeft ze graag aan ons door. We hebben het over voedselwinning, voedselverwerking en voedselconsumptie.

Meer informatie over Esther vind je op www.enoordermeer.nl.

Zondagochtend: Alfred Slomp

Boodschappen doen… Wat zal ik nu weer eens eten…

Afgezien van wat je lekker vindt en hoeveel tijd je hebt om te koken, zijn er meer keuzes te maken in de supermarkt:

Hoe zit het met milieu, eerlijke handel, dierenwelzijn en gezondheid?

God in de supermarkt2.png

Alfred Slomp denkt er zondag met ons over na. Met zijn workshop ‘God in de supermarkt’ verbindt hij onze keuzes met een helder ethisch kader. Alfred studeerde biologie aan de lerarenopleiding en werkt als zorgcoördinator in het voortgezet onderwijs. 

Klik hier voor meer info.

Alfred Slomp.jpg

Ontspanning

De zaterdagmiddag is altijd voor iedereen vrij om in te vullen. Nu we op een nieuwe locatie bivakkeren is er natuurlijk heel veel nieuws te ontdekken in de omgeving van Fredeshiem. De organisatie zal diverse mogelijkheden aandragen, maar er zal genoeg te verzinnen zijn om er een leuke middag van te maken.

Voor de zaterdagavond wordt ook weer een leuk en gezellig programma georganiseerd.

En buiten alle programma-onderdelen is er voldoende tijd om bij te kletsen met oude bekenden of nieuwe vrienden te maken!

supermarkt_pexels-photo-811101_uitsnede.

Wil je erbij zijn?

​Inschrijving is mogelijk vanaf 1 februari 2019.

Wil je ook een persoonlijke uitnodiging op je mail-adres, stuur dan een mailtje naar het contact adres van het vriendenweekend  of vul het contactformulier op deze site in en je krijgt zéker een uitnodiging!  Hartelijk welkom!

(Sluitingsdatum voor inschrijving is 1 maart 2019.)

Klik op één van de  knoppen hieronder om uitnodiging en inschrijfformulier te downloaden. Op de uitnodiging vind je alle relevante informatie m.b.t  de keuzes in de kamers en de bijbehorende prijzen.  

LogoFredeshiem.png
bottom of page